psychotherapie

psychotherapie

Hoe werkt psychotherapie?

Je kan via de online agenda een eerste kennismakingsgesprek vastleggen.

Tijdens dit eerste gesprek gaan we in op jouw klachten, dat geeft mij een beeld van jouw ervaringen en waar je tegenaan loopt. We stellen samen je hulpvraag helder en ik geef mee wat ik denk voor jou te kunnen betekenen. Dit is het moment om aan te voelen of het wat ‘klikt’ tussen ons. Als het goed voelt voor jou en mij, gaan we samen op weg.

Tijdens de volgende sessies gaan we dieper in op jouw thema’s. Dit kan op verschillende manieren zoals door gesprek, door oefeningen, focussen, EMDR, visualisaties, …, afhankelijk van jouw hulpvraag.

Psychotherapie geeft inzicht, steun, nieuwe ideeën, een plan van aanpak, opluchting, verbinding.

Niet alle therapie is gesprekstherapie. Er zijn vele methoden van psychotherapie. Ik werk voornamelijk psycho-educatief en experiëntiëel. De aanpak zal ook verschillen van sessie tot sessie. Belangrijk is dat jij je goed voelt bij de manier waarop we werken.

De inzichten, emoties en veranderingen die gebeuren binnen de therapie werken vaak verhelderend, diepgaand en deugddoend. Ze hebben uiteraard effect op je leven buiten de therapie. Het is net in die buitenwereld dat je de aangereikte handvaten zal moeten toepassen. Dat gaat niet altijd vanzelf. Gun jezelf de tijd om een nieuw evenwicht te zoeken. Het proces gaat stapsgewijs.

We streven er uiteraard naar dat jij weer in je kracht staat en vroeg of laat zonder therapeutische ondersteuning verder gaat.


psychotherapie

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x