cliënten vertellen

cliënten vertellen

Stress – depressie – burn-out

Tina, 51 jaar

"De vreugde was uit mijn leven. Ik vond alles maar zinloos. Ik had geen zin om met mensen te praten en sloot mezelf steeds meer op. Ik dacht dat het mijn karakter zo was, ook al wist ik wel dat het alsmaar erger werd. Omdat ik naar de huisarts moest voor een griep en hij mij één en ander vroeg, is dat beeld uit elkaar gespat. Ik had een depressie en al lang.  En het goede nieuws; het was te genezen. Met medicatie en door de therapie bij Ingrid ben ik ondertussen een ander mens. Dit soort van praten helpt.  Praten met mijn vrienden of familie niet. Het brengt mij inzichten, rust, aanvaarding en nieuwe moed. Ik ben dankbaar voor alle hulp die ik gekregen heb en het gevoel dat ik steeds terecht kan als de wolken te donker worden."

Lucas, 42 jaar

"Ik was volledig op. We zijn begonnen met ademhalingstechnieken en na een paar sessies met visualisatie technieken, dat was echt het enige dat ik kon opbrengen.  Langzaam aan lukte het om andere rustige dingen te doen zoals wandelen, film kijken, zwemmen... Ingrid doet dingen die verder gaan dan de gewone praat therapie en ikzelf heb daar veel aan gehad. Kleine tips, kleine stapjes en kijk eens waar ik nu sta."

Mohamed, 28 jaar

"Zeer persoonlijk. Luistert goed naar je vragen en twijfels.  Speelt daar goed op in. Door het gebruik van tekeningen en filmpjes werd alles duidelijker voor mij. Kijkt naar heel je persoon, niet alleen naar waarvoor ik kwam."

Rouw – afscheid – andere levensfase

Janek, 29 jaar

"De huisarts zei ‘ga in therapie’.  Maar dat voelde voor mij als falen.  Een man is niet zwak en gaat niet in therapie. Maar het heeft me toch geholpen om alles een plaats te geven.  Ze komen niet terug, mijn vrouw en kind, dat is niet mogelijk.  Het leven van toen is voorbij.  Maar ik merk dat ik opnieuw plannen maak en met mensen wil afspreken. Ingrid is voor mij iemand die de juiste manier vindt om mij met mijn pijn te helpen."

Julie, 38 jaar

"Ingrid, met veel plezier deel ik mijn ervaringen met jou. Ik ben ervan overtuigd dat veel mensen een drempel gevoel ervaren om in therapie te gaan en hoop het met dit schrijven naar beneden te halen. Toen ik bij jou aankwam had ik nood aan iemand die me zou helpen om de stap te zetten om anders te gaan leven. En wel, dat is goed gelukt! Aan de ene kant hielp je mij de veiligheid te ervaren van het oude en aan de andere kant prikkelde je mij enorm om het nieuwe  te verkennen. Ik wist snel dat ik aan het juiste adres was en heb het mij geen seconde beklaagt. Ik ga nu alleen verder maar ik zal onze momenten samen zeker missen!"


Stephanie, 43 jaar

"De diepe gesprekken brachten mij tot nieuwe ontdekkingen die dan weer een aanleiding vormden om bestaande zaken vanuit een ander perspectief te bekijken. Een invalshoek die troost bood en die ik stilaan leerde aanvaarden."

Trauma – chaos – nachtmerries

Jules, 21 jaar

"Reflecteren, systemen, EMDR, en hoe al die dingen heten. Ingrid is echt en gebruikt zaken die helpen. Mij toch. Punt."

Patricia, 48 jaar

Ik nam al antidepressiva. Maar op een dag ben ik gecrasht om niks speciaals. Ik ben beginnen wenen en kon niet meer ophouden. Ik voelde mij in het begin beschaamd bij Ingrid. Ze wist zoveel over iets wat ik had, niet zij. Gelouterd door mijn ervaringen, heb ik in het begin de kat uit de boom gekeken.  Maar deze kat keek oprecht geïnteresseerd terug. Ik heb bijgeleerd, bijvoorbeeld om mij open te stellen. Dat is niet gemakkelijk en zal steeds voorbehouden zijn voor de happy few. Ik heb wat nieuwe gewoontes gekweekt die gezonder zijn. En heb meer leren praten zodat mijn omgeving weet hoe het met mij gaat, goed of slecht. Het moet echt klikken met je therapeut. Ik was enkele jaren terug bij iemand anders en dacht ‘nooit meer’. Deze keer bij Ingrid voelt het echt goed. 

Guust, 55 jaar

"Ik ben ondertussen 6 maanden in therapie en het heeft me al goed geholpen en me laten inzien dat wat mijn ouders met mij hebben gedaan niet is hoe de meeste ouders met hun kinderen omgaan."

Relatie – gezin – sociaal

Mila, 19 jaar

Zij is op hem maar hij is op iemand anders. Allang. Maar ik moet luisteren naar haar anders ben ik geen goede vriendin. En mijn beste vriendin doet vaak zo raar tegen mij en ik weet echt niet wat ik verkeerd doe. TikTok, BeReal, Messenger, Instagram en Whatsapp; foto’s maken en berichten versturen. Te weinig is niet goed, slechte zeker niet en teveel ook niet. Deel van de dagelijkse dingen. Er interessant uitzien of ‘happy’ moet. De rest volgen om te weten wat er over jou of je vrienden gezegd word. Naar de fitness om er goed uit te zien. Afspreken met vrienden en je best doen om erbij te horen. Naar die ene fuif willen want hij en zijn vrienden zijn daar ook maar je mag niet van je ouders. Bier, shotjes, wiet, feestbollen; altijd nee zeggen (zeggen ze thuis). En denken aan SOA en ‘s nachts niet alleen over straat lopen en dan zeker geen korte rokken of lage bloesjes aandoen. En vergeet niet om je ID en geld  ergens veilig weg te steken want er wordt overal veel gestolen. En dan school, ….

Ik word hier zo moe van. Ik voel me hier niet thuis.

Mon, 30 jaar

"Ingrid heeft uitgelegd over familie structuren. Met woorden en tekeningen en voorwerpen. Dat bracht verheldering.  Ik heb ook leren aanvaarden wat ik niet kan herstellen. Er is meer rust in mijn lijf."

Lily, 38 jaar

"Ik leerde om over mijn zorgen te spreken, er woorden voor te vinden. En hoe ik thuis in dialoog kan gaan met mijn zoon. Dat heeft enorm geholpen. Doorheen de therapie kreeg ik inzicht in mijn eigen problematiek uit mijn jeugd en hoe dat mijn gedrag thuis beïnvloedt. Gewoon omdat ik in therapie ging, is heel de relatie met mijn zoon veranderd. Bijzonder."

Identiteit – zelfvertrouwen – zingeving

Wim, 29 jaar

"Ja, ik gebruik de sessies bij Ingrid om af te toetsen, het meeste werk doe ik daartussen. We bespreken zaken die ik kan uit proberen en dan ga ik er zelf mee aan de slag.  De resultaten en haar kijk erop geven dan verder inzicht. Boeiend.  Ik voel me niet afhankelijk, alleen maar sterker."

Lonneke, 63 jaar

"Eerst borstkanker.  Daarna uitzaaiingen op organen.  Al meer dan 5 jaar vecht ik tegen die ziekte. Het houdt je bezig: hoe lang nog? Wat kan ik nog en wil ik nog? Het doet goed om te praten met iemand die niet probeert je te sussen dat het allemaal wel beter word of die je eigenlijk wilt ontzien omdat zij het er zelf ook moeilijk mee hebben. Nadenken over leven en sterven en wat je achterlaat. Van gedachten wisselen. Het geeft rust."

Tuur, 17 jaar

"Ik ben introvert.  Dan heb ik geleerd en durf ik ook zeggen.  Ik weet nu dat ik andere dingen leuk vind dan de meeste andere mensen. En daar is niks mis mee maar dat is ook niet altijd gemakkelijk. Ik ben graag alleen want dat geeft me energie. Toch voel ik me vaak ook eenzaam en wil ik meedoen met de rest. Maar dan weet ik niet hoe en voel ik mij erg ongemakkelijk. Ik hou niet van veel volk en veel lawaai en ook niet van oppervlakkig gepraat. Want ik heb diepe gedachten en denk over veel dingen lang na. Ik hou van mooie dingen. Het kost tijd om mij te leren kennen en dat is OK. Ik ben introvert en daar is niks mis mee. "

Angst – fobie – dwang

Carine, 46 jaar

"Ik was echt moe van al dat poetsen.  Telkens opnieuw. Alles moest echt schoon en precies op zijn plaats. Ik kwam de deur niet meer uit want dan was de kans op besmetting veel te groot. Ik bestelde alles online om dan alles af te wassen en ik ging nooit bij iemand op bezoek. En als er iemand bij mij op bezoek was geweest, dan moest alles natuurlijk weer gepoetst worden. En die gedachten die maar niet stoppen. Ik ben in het verleden 2 keer in therapie gegaan, maar dat heeft niet echt geholpen. Ingrid doet iets anders.  We praten ook maar ze gebruikt ook andere zaken.  Dat heeft meer rust gebracht in mijn hoofd.   Ik ben er nog niet maar ik kom wel al terug onder de mensen. En doe zelf mijn boodschappen in de winkel."

Melanie, 35 jaar

"De therapie helpt mij wel. Ik ben tot nu toe een paar keer geweest en telkens begrijp ik beter hoe mijn gedachten werken en met me op een loopje gaan tot ik begin te panikeren. Nu nog veel oefenen om op tijd te stoppen. Maar het helpt echt."

Dabir, 23 jaar

"Door de therapie bij Ingrid heb ik geleerd om mijn negatieve gedachten meer om te zetten in positieve. Daardoor heb ik minder last van mijn faalangst. Het is werken en blijft voor mij een valkuil maar nu weet ik ook wat ik zelf kan doen. En bij wie ik terecht kan als het moeilijk gaat."

Keuzes – veranderingen

Uzima, 29 jaar

"Ingrid begrijpt je goed als je iets vertelt. Dat geeft een warm gevoel.  Ze heeft ook waardering voor wie je bent. Ik vond het moeilijk om een eerste afspraak te maken maar na het eerste gesprek voelde ik mij veel geruster.  Daarna heb ik mij meer en meer kunnen ontspannen.  Ik voel me geholpen en sterker."

Pieter, 44 jaar

"Ik vond het zeer aangenaam om tijdens de periode dat ik het moeilijk had dit luisterend oor te vinden. Iemand waar ik alles ronduit tegen kon zeggen en mijn emoties kon laten zien: ik kon er vloeken en schelden, tranen laten, vragen stellen en dit alles zonder oordeel. Ze heeft me dingen doen inzien en bruikbare tips gegeven."

Nele, 21 jaar

"Ik studeer en werk tegelijkertijd.  Mijn familie woont in het buitenland. Ik volg sinds enkele weken therapie en het geeft mij veel steun. Ik weet dat ik bij iemand terecht kan met mijn problemen en ook advies kan vragen."

cliënten vertellen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x